De SPN biedt echoscopisten in de regio de mogelijkheid om een hands-on training SEO te volgen. In het Radboudumc kunt u hands-on trainingen krijgen voor SEO, voorafgegaan door een ochtend meekijken bij het GUO-spreekuur. Op uw eigen locatie kunt u ook een SEO-hands-on training krijgen van een van de docenten. U kunt deze trainingen rechtstreeks afspreken bij het Radboudumc of met een van de docenten. De SPN draagt voor elke echoscopist in de regio bij in de kosten van een training per jaar, mits deze training voldoet aan het beschreven format.

Twee cursisten krijgen samen gedurende 3 uur een hands-on training van een GUO-echoscopist. Het onderzoek wordt uitgevoerd bij 3 reeds gescreende zwangeren, bij iedere zwangere gedurende een uur. Elke cursist kan bij één zwangere een half uur SEO-onderzoek verrichten, de ander kijkt dan mee; daarna wisselen de cursisten. De docent geeft aanwijzingen om het SEO nog beter uit te voeren.
Voorafgaand aan de bijscholing kunt u aangeven wat uw aandachtspunten voor de training zijn, zodat hieraan extra aandacht kan worden besteed. Dit kunnen allerlei onderdelen van het SEO, bijvoorbeeld verdieping van het echo-onderzoek van het hart of het meten van de flow.
U ontvangt na de training een deelnamecertificaat per post/e-mail.

Doelgroep
SEO-echoscopisten.

Doel
- Het leren van finesses van SEO.
- Scherp blijven als echoscopist door een expert kritisch te laten kijken naar uw handelen bij het SEO.
- Het optimaliseren van de uitvoering van SEO’s in de dagelijkse praktijk, door verdieping en verbreding bij deze training.

Meer informatie
Informatie over hands-on training in Radboudumc.
Informatie over hands-on training op locatie.